אם עשיתם את כל הטרחה להשיג מעט עשב איכותי, זה פשוט לא נכון לעשן אותו דרך באנג מגעיל ומלוכלך.
אתם בטח יכולים להיזכר כמה פעמים כאשר הבאנג המלוכלך של מישהו כמעט הרס לכם את ההנאה מארוחה נפלאה.
לכן עליכם לדעת כיצד לנקות באנג ובפרט וכיצד לנקות באנג זכוכית – זה לא כל כך קשה.
יש כמה סטלנים שמנקים את הבאנג שלהם מדי שבוע וחלקם מנקים אותו מדי יום. יש כאלה שמגזימים ומסרבים להשתמש בבאנג אלא אם כן מנקים אותו אחרי כל מכה או שתיים.
מדוע חשוב שהבאנג יהיה נקי
- שאיפה איכותית ללא שאריות שאריות משימושים בעבר.
- פחות זיהומים פירושם מכה פחות קשה וחלקה.
- מוריד את הסיכון להצטברות עובש או הצטברות של חיידקים.
- יכול לגרום לבערה מהירה של החלק הנותן את הטעם והאיכות של הצמח בגלל שרוב העשן המגיע מעשבים טריים לעומת שילוב של עשבים טריים וחומר שאריות.
טכניקת ניקוי המלח 5 השלבים לבונג הזכוכית שלך
כמות נכבדה של משתמשים בבונג נשבעת בכוח הניקוי של המלח. זהו תהליך מהיר כפי שתראו:
- יוצקים שלוש כפות מלח או יותר לתוך הבונג דרך פיית המבכנה. ככל שהמלח גס יותר, כך טוב יותר.
- מלא את הבונג שלך במים חמים עד שהוא נמצא ממש מתחת לחור המבחנה.
- כסה את חור המבחנה ואת חור הפייה והתחל לנער. עשו זאת לכמה דקות.
- מוזגים את המים המלוכלכים לאסלה.
- המשיכו לשטוף במלח ובמים חמים עד שתהיו מרוצים שהכל נקי. בשלב זה יש לשטוף עד שהמלח נעלם לחלוטין.
כיצד לנקות בונג זכוכית באמצעות אלכוהול איזופרופיל
עכשיו, זה הזמן להתמקד במסורת הוותיקה של שימוש באלכוהול איזופרופיל כדי שהבאנג שלכם ישאר רענן ונקי. ניתן להשתמש ב 70% אלכוהול לניקוי קל יותר, אך משתמשים כבדים נוטים להסתמך על 91% או 99% אלכוהול איזופרופיל.
איך לנקות באנג זכוכית עם חפצים ביתיים?
מלבד אלכוהול, תזדקק לדברים הבאים:
- לניקוי טוב יותר מלח או מלח גס, כשמוסיפים אותו לאלכוהול הוא נוטה לשרוף את השאריות, מה שמגביר את כוח הניקוי שלו והופך אותו לפתרון הטוב ביותר.
- למקומות שקשה להגיע אליהם מנקה מקטרות וחוטרים הם נפלאים.
- חתיכות קטנות של כותנה או בד לניקוי פיית המבחנה.
- אם הבאנג שלך מורכב מכמה חלקים גומי מונע מהחלקים לרעוד בזמן שאתה מנקה.
- כפפות פלסטיק להגנה על העור מפני האלכוהול.
הגיע הזמן לנקות!
עכשיו כשיש לנו את האספקה, אתם יודעים איך לנקות באנג מים מזכוכית:
- הסר את כל החלקים הניתנים להסרה תוך התמקדות מסוימת בגבעול ובקערה. הקפד לשטוף כל חתיכה במים חמים כדי להיפטר מהגונג ‘שבתוכה.
- הוסף את האלכוהול והמלח לבאנג. מומחים אומרים כי הוספת המלח תחילה היא חיונית. אחרת, האלכוהול ממיס אותו, והוא מתבזבז. השתמש בבד / כותנה / פקק לכיסוי המבחנה ופיית הבאנג לאחר הוספת האלכוהול איזופרופיל.
- כשהמלח ביחד עם האלכוהול בבאנג, שקשק אותו במרץ למשך חמש דקות לפחות. אם לא הצלחת לכסות את כל החורים, עכשיו זה הזמן לפני שתתחרטו! אם לא האלכוהול ישפך בכל מקום.
- עליך גם לטבול את גזע הבאנג והמבנה שלו בתמיסת אלכוהול והמלח למשך מספר דקות.
- אם לא ניקית את הבאנג שלך זמן מה, ייתכן שתצטרך לחזור על כל השלבים מספר פעמים נוספת. אם הבאנג שלך מלוכלך מאוד, השרה אותו בתמיסה למספר שעות.
- את התמיסה שנשארה לאחר השקשוק יש לשפוך לאסלה לאחר סיום. השרה את החוטר או המברשת בתמיסה של המלח והאלכוהול והשתמש בהם לקרצוף כל חלקי הבאנג שלך.
- לקבלת ברק נוסף, הוסיפו כמות קטנה של סבון נוזלי. מלא את המכשיר שלך עד שהוא חצי מלא מים. שקשק את מי הסבון סביב החלקים והחורים! לאחר דקה של טלטול, השלם את התהליך בשטיפה אחרונה.
ניקוי שוטף וטיפול בבונג
הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הצטברות שרף מגעילה היא לא לתת לה להצטבר מלכתחילה.
כאמצעי מניעה בטוח ויעיל, פשוט הניחו כמה טיפות של מיץ לימון במי הבאנג שלכם (לעולם לא יותר, אלא אם כן אתם רוצים עשן בטעם לימון) ותנו לאנזימים שבמיץ למנוע הצטברות של שרף ושמרו על ריח מים רענן . ואז, כשסיימת לעשן במשך היום, רוקן את הבאנג שלך, שטוף אותו ושמור אותו ריק.